Zelim svima da pozelim srecno Badnje vece! Nadam se da vam je danasnji dan bio lep i protekao u radosti i slozi.

Meni je dan bio sasvim okej,mada kada se setim dok sam bila mladja nekako je Badnji dan i Badnje vece bilo mnogo zanimljivije.Nekako je sve imalo vise znacaja.Razlozi mogu biti mnogi,ali ja mislim da je jedan od njih to sto vise ne zivim u svojoj zemlji pa nekako se sva car zaboravi i izgubi.U svakom slucaju znam da sledece godine moram slaviti Novu god. i Bozic kod kuce,u Beogradu... Drugacije ne moze biti!

Danas sam i srela moju dragu drugaricu koja se vratila sa odmora.Nedostajala mi je mnogo ili bolje receno nedostajao mi je taj osecaj kada si u blizini nekoga ko razume tvoj nacin razmisljanja,neko ko dolazi sa istih prostora kao i ti sam.Elem bilo je prijatno ispricati se sa njom i cuti sve dogodovstine.

Skola pocinje sutra a ja ne idem jer sutra je Bozic bre!!Tako da imam jedan dan extra za spavanje:)To bi bilo to za danas a zelim i jedan recept da podelim sa vama.BubacKiss

Slani rolat (mozda ovo bas i nije nesto sto se sprema za Badnji dan ali recimo je odlicno ze slave i slicno)

Sastojci

Kora

  • 7 belanaca
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike brašna
  • 7 žumanaca
  • 1 čaša pavlake
  • malo ulja i brašna za oblaganje pleha

      Premaz

    • 2 krem-sira ("kremsi")
    • 1 pavlaka
    • 100 grama iseckane šunke
    • 100 grama iseckanih kiselih krastavaca
    • 1 crvena paprika (sirova ili pečena)

        Način pripreme

        Umutiti 7 belanaca sa 1 kašičicom soli u čvrst sneg, pa dodati 3 kašike brašna i 7 žumanaca, jedno po jedno, uz lagano mešanje, kao i 1 čašu pavlake. Smesu izliti u pleh prethodno namašćen, posut brašnom i obložen papirom za pečenje. Kada se kora ispeče, pažljivo odstraniti papir i uviti je u rolat, pa ostaviti da se ohladi.

        Pomešati 2 krem-sira ("kremsi") sa 1 pavlakom, lagano mešajući, pa dodati 100 grama iseckane šunke, 100 grama iseckanih kiselih krastavaca i 1 crvenu papriku, sirovu ili pečenu.

        Ohlađen rolat premazati pripremljenim premazom, pa ga ponovo urolati. Rolat zatim uviti u celofan, a krajeve celofana dobro uvrnuti. Držati 5-7 sati u frižideru da bi se dobro ohladio. Hladan rolat seći na tanke kolutove.

      •   

        slika preuzeta sa:http://www.novine.ca/razno/KUVAR/PREDJELA%20i%20salate/slike/Slani%20rolat.jpg

        I jedna pesmica.Muzika je vazduh ljudi!Bez nje se ne moze.

         Toma Zdravkovic-Ostao sam sam